top of page
Isabella o Kalle.jpg

Det är jag som är Isabella, ägare och ansvarig för verksamheten på Kungshaga Gård

 

Jag drivs av kärleken till framför allt islandshästar men också med viljan av att kunna göra skillnad till det bättre för både människor och djur. Med egen erfarenhet av att inte känna sig tillräcklig, ständiga tankar att inte duga och med tron att omgivningen dömer, så har djuren och stallet alltid haft en läkande kraft till att kunna känna sig trygg, tanka energi och få återhämtning. Att kunna erbjuda och hjälpa olika målgrupper med liknande problematik så har Kungshaga Gård vuxit fram. Under resans gång har jag utbildat mig till stressterapeut, HorsePower & Natural Leadership Coach, Yogainstruktör och senast Ridsportförbundets utbildning Hästunderstödda Insatser på Wången. Mina tidigare erfarenhet från både flyg- och resebranschen har varit till nytta för att kunna skapa upplevelser och ge god service till gårdens besökare och gäster.

 

Flatdoodle hunden Kalle, som är min trofasta följeslagare, är utbildad socialtjänstehund och bidrar även han till gårdens välmående för bland annat skolelever i gårdens ESF projekt.

 

Min yngsta dotter Beatrice är för närvarande fysioterapeutstuderande i Lund. Beatrice satt i sadeln innan hon kunde gå, och har följt med på många ridturer sittandes bakom mig i sadeln, ibland till och med sovandes, så rytmen från hästen har hon i blodet. Längs vägen har tävlingar varit det som har lockat Beatrice och antalet rosetter och medaljer har lagts på hög. Landslagsplats och flertalet SM-medaljer som både Junior och Young Rider, två NM Guld och senast SM Guld första året som Senior. Hennes fantastiska häst Hördur frá Varmadal har hon haft sedan 2018 och de har under vägen utvecklat varandra i både upp- och nedgång. Mycket tid, fokus och träning har lagts för att nå de höga resultat de nu nått. Läs mer om Beatrice här.

 

Alicia, min äldsta dotter, har valt en helt annan väg och är utbildad systemvetare. Hon bor i Stockholm och jobbar som IT-konsult. Alicia är dock i grunden fortfarande en hästtjej och sin systers största supporter på tävling och agerar groom på det mest naturligaste sättet. Även om Alicia inte är i stallet på samma sätt som hon var när hon var yngre kan hon klart säga att det hjälpt henne att formas till den drivna individ hon är inom arbetslivet; inte rädd för att hugga i, lösningsorienterad, strukturerad samt stor förståelse för andra individer vilket leder till att hon has lätt för att samarbeta. Både Alicia och Beatrice har förutom hästarna träning som intresse och även här följs de åt, de har utmanat sig tillsammans i bl.a. crossfittävlingar, toughest och nu mest aktuellt ska de springa Göteborgsvarvet.

bottom of page