top of page

Lärande i Hästväg – för alla!

Hästar bryr sig inte om vad du säger. De läser av ditt kroppsspråk

Vårt koncept, Lärande i Hästväg, bygger på metoden Lära med Hästar, ett beprövat, målstyrt och strukturerat program. Vi vänder oss till kommun, skola. omsorg och familj med upplevelsebaserade välgörande hästkrafter - med hästen som lärare.

 

Vad kan man lära sig av en häst?

Ganska mycket om ni frågar oss! Hästar är fantastiska lärare när det kommer till att undervisa oss människor i exempelvis ledarskap, samarbete och kommunikation. Hästar bryr sig inte om vad vi säger, de tar in vårt kroppsspråk, läser av vårt beteende och agerar efter det. För den som vill få med sig hästar – och människor – gäller det att ha tydligt fokus samt kommunicera, leda och samarbeta med respekt och empati. Ingenting annat kommer nämligen att fungera med våra 400 kg tunga hästlärare.

Man kan beskriva det som roliga gruppövningar som är strukturerade och målstyrda – och varje vecka bygger vi på med nya kunskaper och utmaningar.   

 

Upplägg

För kommun, skola, omsorg och familj träffas vi under 5 veckor och ses en gång i veckan, 2 timmar varje gång. Vi börjar tillfällena med introduktion, sedan praktiskt arbete med häst och därefter reflektion. På videon nedan beskriver Lisa hur det går till.

 

För företag använder vi samma metod men skräddarsyr kortprogram efter vad man vill träna på. Här kan man bygga på med konferrenspaket och vi erbjuder då även andra aktiviteter på gården.

 

Kontakta oss gärna för mer information, upplägg och bokning.

Logo Lärande i Hästväg
  • Facebook
  • Instagram
Hästar bryr sig inte om vad du säger. De läser av ditt kroppsspråk

Vem är Anna Fransson?

Jag är utbildad handledare i Lära med Hästar metoden. Det är mig ni träffar på gården och jag har alltid med mig en häst som lärare, både i teori och praktik. 

 

Min bakgrund är mångårigt ledarskap på ett världsomspännande företag och jag tar gärna med mig erfarenheter där sunda relationer och problemlösningar i grupp var en viktig ingrediens att för att lyckas i vardagen. 

 

Båda min barn är vuxna och jag har en aktiv fritid med vänner. Oavsett årstid är min absoluta favoritplats stallet eller stranden med bad.  

 

Jag ser fram emot att dela med mig av mina erfarenheter. 

Anna Fransson

Anna Fransson?

Konceptet ”Lära med hästar” är framtaget av Lisa  Thorngren, som även är vår mentor. Mer om metoden går att läsa på hennes hemsida laramedhastar.se

Se filmen om hur en Lära med Hästar lektion kan se ut. 

bottom of page