top of page


OM OSS

Kungshaga gård startade som Näsets Islandshästar och Aktiviteter AB i januari 2000. Då började vi med fem nyinköpta hästar från Island. Efterfrågan var stor på både turridning och lektionsridning, så vi hade fullt upp redan från början.

Verksamheten växte snabbt och många hästar och ryttare/elever har under årens lopp korsat vår väg. Bara i vårt närområde Höllviken/Vellinge finns flertalet duktiga ryttare med fantastiska hästar som har nått långt på tävlingsbanor, både nationellt och internationellt.

 

 

IDAG ERBJUDER VI MYCKET MER ÄN HÄSTAR OCH TURRIDNING

 

Islandshästar är fortfarande vår stora passion, men idag huserar gården framförallt privatägda hästar. Detta gör att vi inte längre erbjuder turridning och lektioner för större grupper. Istället utvecklar vi Kungshaga gård – en mötesplats för personer i alla åldrar i mysig, avkopplande gårdsmiljö. Här får våra besökare träffa alpackorna Chili, Kanel, Kardemumma, Vanilj, Socker, Kokos, Lakrits och Chia, getterna Charlie och Lola, grisarna Madicken och Pilutta, fåren Ulla och Karin, kaninerna Josefin och Lukas, katterna Muffins och Olle, ponnyerna Julle och Sune och inte minst vår underbara åsna Josef. Vi kan också erbjuda allergivänliga djuralternativ i form av höns, exotiska insekter, ödlan Kiwi, sköldpaddan Skalman och ormarna Sam och Kim.

På Kungshaga Gård driver vi även ett eget pensionat med fräscha rum och lägenheter samt Hundhaga, vårt populära hunddagis. Här är dagishundarna ute och går långa promenader i ur och skur och är garanterat välmående och rastade när dagen är slut. Vårt motto är att alltid sträva efter att hålla en så naturlig djurhållning som möjligt ur djurets perspektiv.

Djur och natur får kropp och själ att må bra. Naturunderstödd rehabilitering, som är en rehabiliteringsform för personer med utbrändhet och/eller depression, har bedrivits med stor framgång här på gården. Hälsoaspekterna av att vistas i avkopplande miljö och umgås med djur är något vi värnar om och arbetar vidare med i olika sammanhang.

Välkomna till Kungshaga gård!

Isabella von Bodungen med personal

 

bottom of page