OM OSS

Kungshaga Gård startade som Näsets Islandshästar i januari 2000. Då började vi med fem nyinköpta hästar från Island. Efterfrågan var stor både på turridning och lektionsridning, så vi hade fullt upp redan från början.

Verksamheten växte snabbt och många hästar och ryttare/elever har under årens lopp korsat vår väg. Bara i vårt närområde Höllviken/Vellinge finns flertalet duktiga ryttare med fantastiska hästar som har nått långt på tävlingbanor, både nationellt och internationellt.

IDAG ERBJUDER VI MYCKET MER ÄN HÄSTAR OCH RIDNING

 

Islandshästar är fortfarande vår stora passion, men idag huserar gården framförallt privatägda hästar. Detta gör att vi inte längre erbjuder turridning och lektioner för större grupper. Istället utvecklar vi Kungshaga Gård – en mötesplats för personer i alla åldrar i mysig, avkopplande miljö. Här får våra besökare träffa getterna Salt och Peppar, killingarna Charlie och Lola, grisarna Madicken och Pilutta, lamm, kaniner, höns, alpackor, ponnyerna Julle och Sune och inte minst vår underbara åsna Josef. Inom en snar framtid kommer även allergivänliga reptiler, kräldjur och exotiska insekter flytta in på gården, i vår nybyggda reptil-bod/klubblokal.

För de barn och ungdomar som vill umgås ännu mer med våra fina djur finns Kungshaga 4H-klubb där man mot en årlig medlemsavgift får möjlighet att sköta om gårdens djur, odla i vår trädgård samt laga mat och baka.

På Kungshaga Gård driver vi även ett eget Bed & Breakfast med fräscha rum och lägenheter samt Hundhaga, vårt populära hunddagis. Här är dagishundarna ute och går långa promenader i ur och skurna och är garanterat välmående och rastade när dagen är slut. Vårt motto är att alltid sträva efter att hålla en så naturlig djurhållning som möjligt ur djurets perspektiv.

Djur och natur får kropp och själ att må bra. Naturunderstödd rehabilitering, som är en rehabiliteringsform för personer med utbrändhet och/eller depression, har bedrivits med stor framgång här på gården. Hälsoaspekterna av att vistas i avkopplande miljö och umgås med djur är något vi värnar om och arbetar vidare med i olika sammanhang.

 

Välkomna till oss

hälsar Isabella von Bodungen med personal

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© Kungshaga Gård   •   McDowell Advertising