top of page

Historia

Kungshaga gård startade som Näsets Islandshästar och Aktiviteter AB i januari 2000. Allt började med fem nyinköpta hästar från Island. Efterfrågan var stor på både turridning och lektionsridning, så vi hade fullt upp redan från start.

​Verksamheten växte snabbt och många hästar och ryttare/elever har under årens lopp korsat vår väg. Bara i närområdet Höllviken/Vellinge finns flertalet duktiga ryttare med fantastiska hästar som gått långt på tävlingsbanan – både nationellt och internationellt.

Idag erbjuder vi mycket mer än hästar och turridning

Islandshästar är fortfarande vår stora passion, men idag huserar gården framförallt privatägda hästar. Detta gör att vi inte längre erbjuder turridning och lektioner för större grupper. Istället utvecklar vi Kungshaga gård – en mötesplats för personer i alla åldrar i en mysig och avkopplande gårdsmiljö. Här får våra besökare träffa alpackorna Chili, Kardemumma, Vanilj, Socker, Kokos, Lakrits och Chia, geten Charlie, grisarna Madicken och Pilutta, kaninerna Solo, Winston och Lille Skutt, katten Olle, ponnyn Sune och inte minst vår underbara åsna Josef. Vi kan också erbjuda allergivänliga djuralternativ i form sköldpaddan Skalman och ormarna Sam och Kim.

På Kungshaga Gård driver vi även ett eget Gårdslogi med fräscha rum och lägenheter samt Hundhaga - vårt populära hunddagis. Här är dagishundarna ute på långa promenader i alla väder, och garanterat väl-rastade och välmående vid dagens slut. Vårt motto är att alltid sträva efter att hålla en så naturlig djurhållning som möjligt ur djurets perspektiv.

Hälsoaspekterna av att vistas i avkopplande miljö och umgås med djur är något vi värnar om och arbetar vidare med i olika sammanhang. Här på gården bedriver vi bland annat naturunderstödd rehabilitering - en rehabiliteringsform som varit mycket framgångsrik - speciellt anpassad för personer med utbrändhet och/eller depression.

Välkomna till Kungshaga gård!

Isabella von Bodungen med personal

bottom of page